Educar i formar en diàleg entre la fe i la cultura


27 de maig del 2020

I si anam ...



JO TAMBÉ HE FET ELS MEUS DEURES DE SOCIALS I ....

Què vos sembla si anam de visita al museu  EL ATELIER DES LUMIÈRES de PARÍS I APRENEM UNA MICA DEN VAN GOGH?



Don Mclean  habla de como el tormento de Van Gogh inspiró su clásica y famosa balada "Starry,Starry Night"
L’AUTOR i BREU BIOGRAFIA:
Vincent van Gogh va néixer el 30 de març de 1853 a Holanda. 
Durant els seus 37 anys de vida, van Gogh va pintar peces que avui dia s’han convertit en unes de les més famoses obres d’art.
Va decidir estudiar art.
En els següents deu anys, Van Gogh pintaria prop de 900 llenços.
Encara Vincent van Gogh és conegut com un famós pintor a tot el món, llavors no s’havia reconegut el seu talent. Impressionantment, van Gogh només va vendre una peça d’art abans de morir, la qual coneixem com “La vinya vermella”.
Durant la majoria de la seva vida va viure en la pobresa, utilitzant els pocs diners que el seu germà Theo li proporcionava, en materials per pintar en comptes de menjar.
Van Gogh també patia d’una depressió clínica i al desembre de 1888, després de tallar-se la seva orella esquerra, va ser internat en un hospital psiquiàtric.
Se creu que van Gogh era epilèptic,  podria ser aquesta la raó per la qual la gent pensava que li entraven atacs de bogeria
En una de les ocasions que es va internar voluntàriament, Van Gogh va pintar “Nit estrellada”, ara una de les obres més famoses en al món.
A mitjans de maig de 1890, Vincent va sortir de l’hospital per viure el que seria la resta de la seva vida a Auvers, França.
Durant els últims mesos de la seva vida, Van Gogh visitava al Dr. Gachet, qui tractava la seva malaltia mental. Al no tenir diners per pagar les consultes, van Gogh li va fer un retrat. Avui dia, “el retrat del Dr. Paul Gachet” és una de les obres d’art més cares al món.
El 27 de juliol d’aquest mateix any, Vincent es va disparar amb una arma al pit.
OBRA I CURIOSITATS:
Vincent van Gogh pintava les coses com les sentia, fins i tot quan no les podia veure. El seu quadre més famós, De sterrennacht (La nit estrellada), reflecteix la increïble visió d’aquest pintor: una onírica Via Làctia sobre Sant-Rémy-de-Provence pintada durant el dia.
En una de les 800 cartes enviades al seu germà, escrita al sanatori mental on s’havia internat voluntàriament, explica:
"Aquest matí he observat el país des de la meva finestra per molt temps abans de la sortida del Sol, només amb l’estrella del matí, que semblava molt gran."
Després, va pintar el quadre completament de memòria.

Sabeu que…
Van Gogh només va vendre en vida un sol quadre
Va ser aquest: Vinyes vermelles
2_vinyes-vermelles.jpg
Des de molt jove va mostrar tenir un caràcter difícil i un temperament molt fort.
Un dia Van Gogh es va barallar amb el seu amic i també pintor Gaugin i el va amenaçar amb una navalla d’afaitar. Angoixat pel que havia fet, aquella mateixa nit, Van Gogh es va tallar part d’una orella.
Ens va deixar constància en aquest autorretrat:

Van Gogh. Autorretrato con oreja vendada y pipa (1889). - 3 ...
Autoretrat amb orella envenada 1889
 Van Gogh deia…
“Què seria de la vida si no tinguéssim el valor d’intentar alguna cosa nova?”
“Jo no tinc la culpa que els meus quadres no es venguin. Però algun dia la gent se n’adonarà que tenen més valor que les pintures amb les quals han estat pintats.”
 Va realitzar una sèrie de quadres molt semblants amb girasols on domina el seu color preferit: el groc.
Los girasoles de Van Gogh Medidas: 29×37 cm. Precio: $398 (Mexico ...
“Somio amb decorar el meu taller amb mitja dotzena de quadres de girasols, una decoració en la que games crues o trencades esclatin sobre diferents fons.”







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada