Educar i formar en diàleg entre la fe i la cultura


21 de juny del 2019

Diari de classe

Enguany, hem treballat molt el nostre interior. Per això, a principi de curs vàrem començar un diari que hem anat omplint durant tot aquest temps.  
Aquest quadernet es guardarà a l'escola, per així mantenir-ho fins a 4t d'ESO, amb totes les demés feines de tutoria que es facin d'aquí cap envant. Així, quan l'alumne parteixi del centre, ho guardarà com un bon record de tots els moments treballats. 
Podeu pegar-li una ullada el dia de les notes finals, per tal de veure l'evolució dels vostres fills. És impresionant tota la feina que han fet. 


 En aquest diari, trobam:

1) "NO PUC": Cada alumne va escriure les coses que no es sentia capaç de fer a 6è de Primària. Aquesta activitat està relacionada amb la darrera de tot del curs, en la que es va reflexionar sobre tot el que han fet durant el curs i s'han donat compte que han fet molt més del que es veien capaços.

2) "ESTIC EN SILENCI, QUÈ SENT? COM EM SENT?": gaudim del silenci interior i reflexionam sobre com ens fa sentir. 

3)REFLEXIÓ SETMANAL: "m'he sentit a gust aquesta setmana? He fet alguna cosa que no m'ha fet sentir bé? Què puc fer per millorar el meu comportament?". En moments difícils durant el curs, hem hagut de fer aquestes reflexions tan profundes.

4) LA MEVA SETMANA. Explicam totes les coses POSITIVES que hem sentit durant la setmana, perquè la vida s'ha de gaudir cada dia, i cada dia és especial.

5) "MILLOR EL MEU COMPORTAMENT". Una altra setmana difícil. Aquí els alumnes es varen comprometre amb diferentes coses per tal de millorar.

6) "EL BON SAMARITÀ". Abans de la trobada a Sencelles, vàrem treballar  la gratitud i com ens sentim quan ajudam als altres sense esperar res a canvi.

7) "EM POS UN CÀSTIG". Molts d'alumnes no feien els deures, pel que varen haver de pensar un càstig per ells mateixos la següent vegada que no fessin els deures.

8)"LES MEVES PORS". Treballam les pors personals, quan esteim tots sols, a què tenc por? Ho puc superar?

9)"ESO EM PREOCUPA": pujam a l'aula Sant Rafel, i reflexionam sobre el que ens fa por. A partir d'aquí, vàrem xerrar profundament per a que aquestes preocupacions es puguin dur de millor manera.

10)"HE POGUT? COM HEM SENT?". Reflexió sobre la primera tutoria "no puc". 

11) CARTA D'UN ALUMNE DE 1R ESO. 

12) DIBUIX DE CANVI. Es fa un dibuix sobre com ens sentim amb aquest canvi d'etapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada